Het is soms handig om de bestel-/reisstatus te delen met andere partijen die geen gebruiker zijn van Shippeo. In dit artikel wordt uitgelegd hoe de openbare link werkt:

Openbare link bestellen

Heb je een link naar je bestelling ontvangen?

Hieronder vindt u informatie over bestellinks die via e-mail of een bericht worden verzonden. Openbare bestellinks bieden niet-Shippeo-gebruikers leestoegang om specifieke bestellingen te volgen. Dit is handig voor collega's zonder Shippeo-account of voor externe klanten die een bestelling volgen.

Open de gedeelde link om deze te bekijken.

Welke informatie wordt weergegeven?

Als je de link in een browser plakt, kun je deze bekijken:

image (42).png

Linkerpaneel

Kijk in de linkerbovenhoek om de huidige status te bekijken, inclusief de tijd van de gebeurtenis. Hier vind je ook details zoals de tourreferentie, geplande data, namen van de verzender en vervoerder.

Middelste pagina

Krijg toegang tot alle eerdere statusupdates door te klikken op Gebeurtenissen en een overzicht van de orders met informatie over de laad-/leverlocatie en de berekende geschatte aankomsttijd (ETA).

Vrachtinformatie

Toegang tot alle vrachtinformatie die door de verzender aan de bestelling is toegevoegd.

Kaart

Bekijk de huidige positie van de bron en alle vorige posities.

Tour Openbare link

Voor derden is de openbare link van de tour toegankelijk via een bericht of e-mail.

Voor Shippeo-gebruikers is de openbare link van de tour gemakkelijk toegankelijk via de pagina Tour Details, die je kunt vinden door op de daarvoor bestemde knop in de rechterbovenhoek van de pagina te klikken.

We gebruiken de voorkeurstaal van de browser als deze wordt ondersteund; anders wordt Engels gebruikt.

Op deze pagina vindt u:

Op het linkerdeel:

• De huidige tourstatus
  • De naam van de vervoerder
  • De naam van de verzender

In de centrale sectie:

• Het Touroverzicht, met alle tourstops
  • De tijdlijn van het evenement

Bovendien wordt op de kaart weergegeven:

Locaties van tourstops

De huidige positie van de truck

Stops hebben een kleurcode op basis van hun status, die niet alleen op de kaart wordt weergegeven, maar ook in het Touroverzicht:

• Blauwe stip: Stop is gevalideerd
  • Zwarte stip: Stop is nog niet gestart
  • Grijze stip: Stop wordt overgeslagen