Wanneer u onze API gebruikt om orders aan te maken, te wijzigen of bij te werken, kan het zijn dat u een foutmelding krijgt omdat de informatie misschien in het verkeerde formaat is of omdat de bron die u wilt koppelen nog niet bestaat. In dit geval raden wij u aan om het bestand (voornamelijk JSON) dat u naar Shippeo hebt gestuurd te controleren.

Lijst van mogelijke fouten

Hieronder vindt u een lijst van mogelijke foutmeldingen met hun verklaring en mogelijke volgende stappen.

Bericht Uitleg Volgende stappen

Authenticatie gerelateerd

{ "detail": "Ongeldige inloggegevens", "status": 401, "source": { "pointer": "/" } }

De gebruikersnaam en wachtwoord combinatie die u heeft gestuurd is ongeldig. Controleer de ingevoerde gegevens dubbel of reset het wachtwoord van de API-gebruiker. De beheerder van uw Shippeo-account kan u helpen(lees hier meer).

{ "detail": "Het token {{shipperTokend}} is ongeldig", "status": 401, "source": { "pointer": "/" } }

Het token dat je hebt gestuurd is ongeldig. Controleer het token dat u hebt ingevoerd of vraag een nieuw token aan.

{ "detail": "Verlopen JWT Token", "status": 401, "code": "TOKEN_EXPIRED_EXCEPTION", "source": { "pointer": "/" }, "title": "Token is verlopen" }

Het token dat je hebt gestuurd is verlopen.

Gelieve een nieuw token aan te vragen aangezien dit token niet langer geldig is.

Ter herinnering, een API token is:

• Geldig voor 15 dagen in de productieomgeving.
  • Geldig voor 2 dagen in de testomgeving.

En kan maximaal één keer per dag ververst worden.

Formaat gerelateerd

{ "detail": "Ongeldig json bericht ontvangen", "status": 400, "source": { "pointer": "/" } }

Het JSON-bericht dat u hebt verzonden is onjuist.

Controleer het bericht dat u probeert te verzenden, aangezien deze JSON over het algemeen niet geldig is. Voorbeelden vindt u in onze API documentatie.

{ "detail": "Deze waarde is te lang. Het moet 35 tekens of minder bevatten.", "status": 400, "source": { "pointer": "/shipment/orders[0]/pick_up/name" } }

De waarde die u voor een bepaald veld hebt toegevoegd, is te lang.

Controleer het veld aangegeven door de sectie "pointer" in het bericht en kort de waarde in tot minder dan de aangegeven tekens.

{ "errors": [ { "detail": "Deze waarde mag niet leeg zijn.", "status": 400, "source": { "pointer": "/shipment/orders[0]/pick_up/name" } } ]}

Er ontbreekt een waarde voor een specifiek veld in uw bericht.

Controleer het veld met de rubriek "wijzer" in het bericht en voer een waarde in, aangezien dit veld niet leeg kan zijn.

{ "detail": "Deze waarde is te kort. Het moet 1 karakter of meer hebben.", "status": 400, "source": { "pointer": "/shipment/orders[0]/handling_units[1]/tracking_code" } } }

De waarde die u voor een bepaald veld hebt toegevoegd, is te lang.

Controleer het veld aangegeven door de rubriek "pointer" in het bericht en verleng de waarde tot meer dan de aangegeven tekens.

Agentschap gerelateerd {"errors":[{"detail": "er kon geen agentschap worden gevonden met de gegeven informatie", "status": 400,"source":{"pointer": "\/verzending/vervoerder"}} Het agentschap waarvoor de order was bestemd, bestaat niet of heeft een andere referentie Neem contact op met uw Shippeo vervoerder. Zorg ervoor dat u de JSON, de naam van de drager en de referentie van de drager die u gebruikt, vermeldt.
{"errors":[{"detail": "Bureau reeds gecharterd", "status":400, "source":{"pointer":"\/"}}]} Het bevel is al aan een agentschap gegeven.
  1. Log in op Shippeo en zoek naar de bestelling.
  2. Zoek de bestelling en klik op de details van de bestelling.
  3. Kijk in de tijdlijn wanneer de order werd gecharterd en aan welk agentschap.
  4. Overleg met uw EDI team wat de aanleiding voor dit bericht was.
{"errors":[{"detail": "Agency not found for field situation_justification.charter .agency"}}. Het agentschap waaraan de order werd gegeven, bestaat niet of heeft een andere referentie. Neem contact op met uw Shippeo vervoerder. Zorg ervoor dat u de JSON, de naam van de vervoerder en de referentie van de vervoerder die u gebruikt, vermeldt.

Bestel gerelateerd

{"errors":[{"detail": "Deze waarde mag niet null zijn.", "status":400, "source":{"pointer":"/situatie_rechtvaardiging/charter/agentschap/id"}}]}

Een waarde in uw bestand heeft de waarde 0, wat niet is toegestaan. Controleer uw JSON-bestand op waarden die gelijk zijn aan 0.

{"errors":[{"detail": "Deze waarde is te kort. Het moet uit 1 teken of meer bestaan.", "status":400, "source":{"pointer":"˜/order/id"}}]}

Een waarde in uw bestand bevat geen informatie. Controleer uw JSON-bestand op waarden die geen informatie bevatten.
{"errors":[{"detail": "Bestellingsreferentie niet gevonden.", "status": 400, "source":{"pointer": "order"}}]}

De referentie van de bestelling is niet gevonden.

Controleer uw Shippeo account om te zien of de bestelling wel bestaat.

{"errors":[{"detail": "Bestellingniet gevonden met filters : "OrderById(id= "xxxxxx"), NotArchivedOrd", "status":400, "source":{"pointer":"\/order/id"}}]}

De bestelling kan met die filters niet worden gevonden.

Deze fout kan verschillende redenen hebben, maar de belangrijkste reden is dat deze bestelling niet meer actief is, en het dus niet meer mogelijk is om ze bij te werken. Bijgevolg kunt u de betrokken bestelling in Shippeo controleren om na te gaan of de bestelling nog loopt. Als dat het geval is, nodigen wij u uit om contact op te nemen met ons Shippeo support team.

{"errors":[{"detail": "Bestelling kan niet worden gekoppeld met hetzelfde gemiddelde," "status": 400, "source":{"pointer": “\/pair\/mean\/id”}}]} De bestelling is al aan dezelfde bron gekoppeld. Hier is geen actie vereist, aangezien de orders al aan de juiste middelen zijn gekoppeld.
{"errors":[{"detail": "Kan geen actie uitvoeren op een voltooide order," "status": 400, "source":{"pointer":"\/"}}]} De order is al gesloten. Hier is geen actie vereist, aangezien een gesloten order niet meer kan worden bijgewerkt.

{"errors":[{"detail": "De externalId wordt al gebruikt in deze organisatie," "status":400, "source":{"pointer":"_Canonical_external_id"}}]}

De order ID is al in gebruik voor een andere order.

De order ID/referentie moet uniek zijn in de Shippeo omgeving onder de actieve orders. In dit geval, kunt u:

• Sluit de bestelling met dezelfde referentie in Shippeo.
  • Verander de bestelreferentie.
{"errors":[{"detail": "De actie xxx is al uitgevoerd.", "status":409, "code":ACTION_ ALREADY_EXECUTED", "source":{"pointer":"}]}, "title": "Action already executed"}]} De actie is al uitgevoerd.

Er is geen actie nodig van uw kant, omdat de actie die u probeert uit te voeren al is uitgevoerd in Shippeo.

{ "detail": "Levering is voor lading", "status": 400, "source": { "pointer": "/shipment/orders[0]" } }

De leveringssleuf is ingesteld vóór de laadsleuf.

Controleer de bestelling en zorg ervoor dat de levering niet gepland is voor het laden.

{ "detail": "Theoretische begindatum ligt na theoretische einddatum", "status": 400, "source": { "pointer": "/shipment/orders[0]/pick_up" } } }

Het einde van de laad- of afleversleuf ligt vóór het begin van de laad- of afleversleuf.

Controleer de bestelling en zorg ervoor dat het einde van het laad- of leveringsslot niet vroeger valt dan het begin van het overeenkomstige slot.

{ "detail": "Deze waarde is geen geldige datetime.", "status": 400, "source": { "pointer": "/" } }

Het formaat van de datum is niet het juiste.

Controleer het datumformaat dat u in uw JSON-bestand hebt verzonden.

Ter herinnering, het datumformaat moet overeenstemmen met de ISO 8601-norm, b.v.

• 2019-10-09T08:10:42Z
  • 2019-10-09T08:10:42+02:00
Hulpbron gerelateerd {"title": "Mean kan niet worden gevonden of gemaakt", "detail": "Sommige informatie ontbreekt mogelijk of is onnauwkeurig", "status": 400, "source": {"pointer": "/"} De bron (mean) moet van tevoren in Shippeo worden aangemaakt.

Zorg ervoor dat het nummerbord dat in de JSON wordt meegestuurd correct is. Neem dan contact op met uw Shippeo contactpersoon met de contactpersoon van uw onderaannemer in CC en de volgende informatie:

1. JSON
  2. 2. Onderaannemer
  3. Kentekenplaat

Opmerking: Het is mogelijk om middelen te creëren tijdens het aanmaken van de order. Raadpleeg dit artikel voor meer informatie.

{"errors":[{"detail": "Een gedeactiveerd middel kan niet worden gekoppeld", "status":400, "source":{"pointer":"\/pair"}]} De bron (gemiddelde) is niet actief in uw Shippeo account.

Als vervoerder of verlader met uw eigen vloot

Zorg ervoor dat de bron actief is in uw Shippeo-account:

1. Log in op Shippeo.
  2. Klik op uw naam in de rechterhoek en kies "Admin."
  3. Klik op "Bronnen"
  4. Vink het schuifje "Alle bronnen" naast de zoekbalk aan.
  5. Zoek de bron in kwestie
  6. Controleer of de bron actief of gedeactiveerd is.
  • Als de resource gedeactiveerd is, kun je de resource bewerken en de schuifknop in de rechterbovenhoek weer op actief zetten.
  • Als de bron actief is, neem dan contact op met ons ondersteuningsteam en geef hen deze informatie.

Als een verzender die paart voor hun vervoerder:

Neem contact op met uw vervoerder en vraag hen bovenstaande actie uit te voeren.

{ "detail": "Het label wordt al gebruikt in deze organisatie", "status": 400, "source": { "pointer": "\/label" } Het bronlabel bestaat al voor deze organisatie.

Controleer de bronnenlijst om te zien of deze naam al bestaat in Shippeo om doublures te voorkomen. Als dit geen duplicaat is maar een andere bron, gelieve de naam aan te passen tot iets anders.

Plaats / Adres

{ "detail": "Een bestaande plaats of een nieuwe plaats informatie moet worden verstrekt", "status": 400, "source": { "pointer": "/shipment/orders[0]/pick_up" } } }

De plaats/het adres voor het laden of leveren bestaat niet.

Controleer de bestelling en zorg ervoor dat de plaats/het adres voor zowel het laden als het afleveren wel bestaat in de Shippeo omgeving en dat u de juiste naam gebruikt. U kunt hier meer lezen over hoe u plaatsen/adressen kunt aanmaken in Shippeo.

{ "detail": "Laden en Afleveren kunnen niet naar dezelfde plaats verwijzen", "status": 400, "source": { "pointer": "/shipment/orders[0]" } }

De laad- en afleverplaats/adres is dezelfde.

Controleer de bestelling en zorg ervoor dat de laad- en afleverplaats/adres verschillend zijn.

{ "detail": "Plaats is gedeactiveerd en kan niet worden gebruikt.", "status": 400, "source": { "pointer": "/shipment/orders[0]/pick_up" } } }

De plaats/het adres voor het laden of leveren is gedeactiveerd.

Controleer de bestelling en zorg ervoor dat de plaats/het adres voor het laden en bezorgen een actief adres is in Shippeo.

Goederen

{ "errors": [ { "detail": "Invalid packing qualifier provided : [TR], available values are [PX, PD, PE, PC, NA]", "status": 400, "source": { "pointer": "/shipment/orders[0]/packing[0]/type" } } ]}

De verpakking qualifier die u heeft gebruikt is ongeldig.

Controleer uw bericht en zorg ervoor dat de verpakkingsaanduiding voor de genoemde goederen een van de volgende is: PX, PD, PE, PC, NA

{ "detail": "er kon geen aangepaste verpakkingskwalificatie worden gevonden met de gegeven informatie", "status": 400, "source": { "pointer": "/shipment/orders[0]/handling_units[0]/ custom_packaging_qualifier" } } }

De aangepaste verpakkings qualifier die u heeft gebruikt is ongeldig.

Controleer uw bericht en de gebruikte aangepaste qualifier. Als u extra aangepaste verpakkingskwalificaties nodig heeft voor uw Shippeo-account, neem dan contact op met uw accountmanager.

Staat uw fout niet op de lijst?

Als u een andere foutmelding tegenkomt die nog niet in de lijst voorkomt of als iets u niet voldoende duidelijk is, neem dan contact op met ons Support Team door te klikken op "Dien een verzoek in" in de bovenbalk van deze pagina.