Hoe Shippeo verbinding maakt met carriers hangt volledig af van de technische setup. Een van de belangrijkste functionaliteiten van Shippeo is het voor partners in de toeleveringsketen gemakkelijk maken om informatie met elkaar te delen.

Daarom maakt Shippeo het voor carriers mogelijk om locatiegegevens op verschillende manieren met Shippeo te delen.

EDI/API verbinding

Telematicaverbinding

Mobiele Telefoon Aansluiting

Shippeo stelt vervoerders in staat om onze EDI- en API-verbindingen te gebruiken om informatie op te halen die via het TMS van een vervoerder wordt gedeeld, zonder hun workflow te veranderen.

Shippeo is reeds verbonden met vele telematicaproviders. Bestaande verbindingen kunnen worden gebruikt om posities op te vragen of er kan een nieuwe verbinding worden opgezet voor nieuwe telematica-aanbieders.

Voor transportvloten zonder telematicasystemen of boordcomputers biedt Shippeo een alternatief in de vorm van een mobiele app om GPS-posities te delen.