Als uw middelen nog niet zijn uitgerust met een telematica/boordcomputersysteem, biedt Shippeo de mogelijkheid om de status en locatiegegevens van zendingen te delen via onze Mobiele Toepassing.

Shippeo mobiele app

De Shippeo mobiele applicatie biedt verzenders en vervoerders op een aantal manieren voordelen.

• Verzenders worden voorzien van real-time tracering van de locatie van een middel/zending
  • Chauffeurs hebben een alles-in-één digitale oplossing waarmee ze zowel real-time traceerbaarheid kunnen bieden als tijd besparen op tijdrovende handmatige/papieren taken met betrekking tot de zending.

Dit zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

• GPS-locaties worden zelfs buiten het bereik van mobiele netwerken vastgelegd, waardoor de kwaliteit van de trackinggegevens verbetert.
  • Verwerkingseenheden kunnen eenvoudiger worden geregistreerd met een ingebouwde barcodescanner voor traceerbaarheid op LTL-niveau
  • Chauffeurs kunnen problemen die zij tijdens hun ritten ondervinden, vastleggen.
  • De nieuwe mobiele app is flexibeler en kan worden aangepast aan verschillende gebruikssituaties en organisatieprocessen.
  • De laatst bekende locatie van een pallet kan worden getraceerd, waardoor de rotatie van activa kan worden geoptimaliseerd met een betere zichtbaarheid van pallets en andere middelen.

Voor meer informatie over onze mobiele app, ga naar Papierloze Zichtbaarheid - Functionele Documentatie.

U kunt de app ook in actie zien in onze Mobiele App Video.

Download app

De mobiele app is alleen beschikbaar op Android-toestellen en kan worden gedownload door te zoeken naar "Shippeo voor chauffeurs" in de Google Play Store:

U kunt ook de QR-code hieronder scannen:

Toegangsrechten en (privacy) instellingen

Onze Shippeo Mobile app vereist dat de volgende toegangsrechten worden goedgekeurd, zodat de app soepel kan werken:

• Locatiediensten / GPS-tracering: U moet locatiediensten inschakelen zodat de app uw posities kan volgen.
  • Camera toegang: Met de mobiele app van Shippeo kunt u foto's maken van goederen of POD's die automatisch worden toegevoegd aan de bestelling op het webplatform.
  • Bestanden Toegang: Hiermee kunnen gebruikers bestanden uploaden vanaf hun mobiele apparaat in de mobiele app van Shippeo.
  • Telefoongesprekken voeren en beheren: Deze instelling is optioneel.

Bovendien moet de applicatie beschikken over een internetverbinding om te werken en Shippeo updates te versturen. We raden aan mobiele data connectiviteit actief is gedurende de gehele reis.

Een account aanmaken

Opmerking:
Als u al een account hebt op de vorige app-versie, kunnen dezelfde referenties worden gebruikt om toegang te krijgen tot uw mobiele account op de applicatie van Shippeo.

Met de mobiele app kunnen chauffeurs hun eigen accounts aanmaken. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Tik op "Account aanmaken"
  2. Vul alle velden in met de overeenkomstige informatie, met bijzondere aandacht voor het mobiele telefoonnummer, aangezien een bevestigingscode zal worden verzonden.
    Voor het telefoonnummer is het niet nodig om met 0 te beginnen.
  3. Tik op "Account aanmaken"

Inloggen

Zodra uw account is aangemaakt, zijn er twee manieren om in te loggen: via een sms-code of door uw accountgegevens te gebruiken.

Aanmelden via SMS

1. Druk op "Ontvangen van een code per SMS"
  2. Voer het telefoonnummer in dat bij het aanmaken van de rekening is gebruikt.
  3. Druk op "Stuur mij de code". U zult kort daarna een sms-code ontvangen.
  4. Voer de code in en wacht op verificatie.

U moet nu ingelogd zijn op uw account.

Inloggen met accountgegevens

1. Klik op "Uw wachtwoord gebruiken"
  2. Vul de velden in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op "Inloggen op uw account"

U moet nu ingelogd zijn op uw account.

Voor meer informatie over de mobiele app dashboard, bezoek Papierloos Zicht - Functionele documentatie.