Wat is een ePOD?

Het is de elektronische versie van het bewijs van levering. Het geldt als bewijs van conformiteit van de levering en als ontvangstbewijs dat bevestigt dat de levering heeft plaatsgevonden.

In geval van een geschil over vervoer zal dit document de enige "referentie" zijn die wordt gebruikt om de verantwoordelijkheden vanuit juridisch oogpunt te bepalen. Het dient ook voor de betaling van een vervoersopdracht door een afzender aan een vervoerder.

De informatie in een e-POD-document lijkt sterk op die in een e-CMR-document.

Hoe werkt het?

Chauffeurs krijgen toegang tot de gedigitaliseerde versie van het POD (ePOD) in de mobiele app. Er wordt een nieuwe pagina toegevoegd waarop de ePOD wordt getoond die bij een tour hoort (ePOD van eerdere tours zullen ook beschikbaar zijn).

Het ePOD-document wordt aangemaakt voor elke organisatie waar de overeenkomstige functie is ingeschakeld, en het betekent dat de dragers deze ePOD-knop op hun toestel zullen hebben ingeschakeld.

Op de mobiele applicatie ziet de bestuurder de inhoud van het document op een responsieve manier of kan hij de PDF downloaden. Het document zal, zodra het is opgesteld, ook op het web beschikbaar worden gesteld.

Wat staat er op de ePOD PDF?

Klik hier als u wilt weten hoe u de ePOD aanmaakt/bijwerkt.