Hieronder vindt u antwoorden op de belangrijkste vragen over het verbinden met Shippeo.
We nodigen u ook uit om onze servicevoorwaarden te lezen, die van toepassing zijn op al onze gebruikersverzenders en vervoerders.
Als u het antwoord op uw vraag niet kunt vinden, neem dan contact met ons op.

1/ ALGEMEEN

WAT IS SHIPPEO?

Shippeo is de Europese leider in real-time en voorspellende zichtbaarheid voor vrachtvervoer. Wij bieden verladers en 3PL's een tool waarmee ze in real time alle traceerbaarheidsinformatie van hun transport- en logistieke partners kunnen centraliseren (voertuigposities, laad- en afleverbevestigingen, feedback over bewijs van aflevering). We gebruiken deze informatie om de geschatte aankomsttijd (ETA) te berekenen en notificaties te sturen naar alle partijen die betrokken zijn bij een transportopdracht (magazijn, transportteam, eindklanten, enz.) voor een grotere klanttevredenheid en een vlotte uitvoering van transportoperaties.

WAAROM VRAAGT MIJN KLANT MIJ OM SHIPPEO TE GEBRUIKEN?

Uw klant implementeert Shippeo om real-time inzicht te krijgen in de uitvoering van de transportopdrachten die u voor hen uitvoert. Er zijn meerdere voordelen verbonden aan het gebruik van Shippeo, zowel voor uw klant als voor u als vervoerder. Wij nodigen u uit om direct contact op te nemen met uw klant om meer te weten te komen over hun visie op het project.

WAT IS HET VERSCHIL MET EEN STANDAARD EDI?

Standaard EDI-uitwisselingen zijn voornamelijk beperkt tot statusvalidaties. Naast de integratie van deze standaardfunctionaliteiten, maakt Shippeo de overdracht van geolocatie-informatie in real time mogelijk, waardoor informatie onmiddellijk en nauwkeuriger kan worden uitgewisseld tussen alle aangesloten exploitanten.

IK BIED MIJN KLANT AL EEN TRACKING OPLOSSING AAN, WAAROM IS DAT NIET GENOEG?

Uw klant werkt met veel vervoerders, elk met hun eigen tools en manieren van werken. Door als multistekker te fungeren, laat Shippeo uw klant alle transportorders van al hun vervoerders volgen vanaf één enkel platform.

WAT ALS IK WEIGER SHIPPEO TE GEBRUIKEN?

Dat is uw recht! Als dienstverlener van uw klant kunnen wij u niet dwingen Shippeo te gebruiken. U kunt echter wel uw zakelijke relatie met uw klant in gevaar brengen, omdat het bieden van real-time zichtbaarheid nu een vereiste is. Wij nodigen u uit om uw klant te benaderen en dit onderwerp met hen te bespreken.

Wij geloven echter dat het altijd mogelijk is om een manier te vinden om samen te werken om onze gemeenschappelijke klant tevreden te stellen. Voel u vrij om contact op te nemen met onze teams om dit te bespreken.

HOE WERKT SHIPPEO PRECIES?

Zodra de integratie met de editor van uw telematicaprovider is voltooid, maken wij uw Shippeo-account aan, waarop de door uw klant aangemaakte transportorders naar u worden verzonden. Op Shippeo selecteert u voor elke transportopdracht het voertuig dat de levering zal uitvoeren. Tijdens de duur van de transportopdracht worden de GPS-posities van het aan de transportopdracht toegewezen voertuig op Shippeo gedeeld en gebruikt om automatisch de etappes van de transportopdracht in te voeren. Afhankelijk van de positie van het voertuig, wordt ook een geschatte aankomsttijd berekend en worden waarschuwingen verzonden naar de gebruikers die betrokken zijn bij de transportopdracht, afhankelijk van de gevaren.

HOEVEEL WERK IS ERMEE GEMOEID?

Het enige wat u hoeft te doen is verbinding maken met uw Shippeo ruimte en in 2 klikken het voertuig selecteren dat verantwoordelijk is voor de levering. Dat is alles!

De rest van de informatie wordt automatisch gegenereerd door de GPS-posities van het voertuig dat u aan de zending hebt toegewezen.

ZIJN ER KOSTEN VERBONDEN AAN HET GEBRUIK? VAN VERBINDING?

Shippeo brengt nooit kosten in rekening aan vervoerders voor het gebruik van de dienst of de verbinding met uw informatiesystemen.

Aan de andere kant kunnen sommige embedded IT- of TMS-leveranciers kosten in rekening brengen voor het opzetten van een interface tussen uw informatiesysteem en Shippeo. Wij zijn niet betrokken bij deze beslissing, en nodigen u uit contact op te nemen met uw redacteur om hem deze vraag rechtstreeks te stellen.

2/ GEGEVENS

WELKE GEGEVENS VERZAMELT U VAN MIJN TELEMATICA-AANBIEDER?

Wanneer we interfacen met uw boordcomputersysteem, verzamelen we alleen de GPS-posities van de voertuigen en de voertuig-ID die u gebruikt (dit kan een wagenparkcode, nummerplaat, bestuurdersnaam, enz. zijn). Wij verzamelen geen andere gegevens (sociale gegevens, eco-rijden, enz.).

Als u zich hierover zorgen maakt, nodigen wij u uit contact op te nemen met uw uitgever en het hem rechtstreeks te vragen.

HEEFT SHIPPEO OF MIJN KLANT TOEGANG TOT AL MIJN VOERTUIGEN?

Nee! De GPS-posities van een voertuig worden alleen door Shippeo verzameld en met uw klant gedeeld:
(i) als het voertuig aan een transportopdracht is toegewezen en
(ii) tussen één uur voor de start van het laadmoment en de sluiting van de betreffende transportopdracht.

WIE HEEFT TOEGANG TOT DE GEGEVENS DIE IK OP SHIPPEO DEEL? HOE WERKT HET ALS VEEL VAN MIJN KLANTEN SHIPPEO GEBRUIKEN?

De gegevens die u op Shippeo deelt, kunnen worden bekeken door uw teams, die van de verzender die de transportopdracht heeft aangemaakt en eventuele potentiële eindklanten. Als meerdere van uw klanten Shippeo gebruiken, zal elke klant alleen toegang hebben tot gegevens over zijn leveringen.

HOE LANG BEWAAR JE DE VERZAMELDE GPS-GEGEVENS?

GPS-gegevens worden gedurende twaalf (12) maanden bewaard en aan het eind van deze periode gewist.

WAAR WORDEN MIJN GEGEVENS OPGESLAGEN? WAT GARANDEERT MIJ DE VEILIGHEID ERVAN? VERKOPEN JULLIE MIJN GEGEVENS DOOR?

U bent de eigenaar van de gegevens die u deelt op Shippeo en als zodanig heeft u het recht op toegang, wijziging en verwijdering van persoonlijke gegevens (GPS posities, gebruikersnamen, kentekens, etc.). Wij verkopen geen gegevens door, en delen alleen gegevens met onze technische partners voor het exclusieve doel van het leveren van de dienst. Shippeo is ook in overeenstemming met de DGPS over de verwerking van persoonsgegevens. Alle gegevens van het platform worden gehost binnen de Europese Unie op beveiligde servers. Wij voeren regelmatig veiligheidsaudits uit en zijn bezig met het verkrijgen van de ISO27001-certificering.

Wij nodigen u uit om onze algemene gebruiksvoorwaarden te lezen om meer te weten te komen over onze toezeggingen met betrekking tot de vertrouwelijkheid en veiligheid van uw gegevens.

IS HET MOGELIJK OM EEN CONTRACT TE TEKENEN MET SHIPPEO?

Door Shippeo te gebruiken, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden die de contractuele link vormen tussen Shippeo en elke gebruiker (vervoerder als verzender). Deze bevatten een vertrouwelijkheidsovereenkomst (artikel 8.2) en een reeks van Shippeo's verplichtingen voor de beveiliging en vertrouwelijkheid van gegevens. Hoewel het niet noodzakelijk is, kunnen wij dit document ondertekenen als u dat wenst.

3/ UITVOERING

MIJN LEVERANCIER VAN DE BOORDCOMPUTER STAAT NIET IN DE LIJST, WAT MOET IK DOEN?

Selecteer op het formulier "andere" in de lijst en vul vervolgens de gegevens in van uw contactpersoon bij uw uitgeverij. Wij zullen dan met u en uw uitgever samenwerken om op onze kosten een standaard interface te ontwikkelen.

BIEDT U TRAINING VOOR ONZE GEBRUIKERS?

We hebben het Shippeo-platform zo intuïtief mogelijk ontworpen, zodat nieuwe gebruikers de oplossing zelfstandig onder de knie kunnen krijgen. Niettemin, om een vlotte start te garanderen, is er een begeleide training beschikbaar op het platform en zijn er op elk moment hulpmiddelen beschikbaar in ons HelpCenter.

WAT ALS IK GEEN BOORDCOMPUTER HEB?

Als u niet over een boordcomputer beschikt en niet van plan bent om uzelf uit te rusten, is het mogelijk om de mobiele applicatie Shippeo voor bestuurders te gebruiken. Deze is gratis beschikbaar op Android en iOS.

4/EDI VERBINDING

Transport orders kunnen worden verstuurd naar uw API, op uw FTP server of op de FTP server van Shippeo.

IN WELK FORMAAT KAN IK TRANSPORTORDERS ONTVANGEN?

Transportorders worden verzonden in JSON formaat.

Als u al met Calva werkt, kunnen we JSON-bestanden naar Calva sturen, die ze naar u terugstuurt in het gewenste formaat.

IS HET MOGELIJK OM GEBEURTENISSEN TE VERSTUREN MET CALVA?

Ja, vandaag is het mogelijk om Calva te gebruiken om de volgende gebeurtenissen te versturen : Bij laden, Einde laden, Bij levering, Einde levering.
Daarnaast is het mogelijk om via Calva een gemiddelde aan een transportopdracht te koppelen. Charteren is echter niet mogelijk via Calva.

IS HET MOGELIJK GPS-POSITIES MEE TE STUREN MET EEN TRANSPORTOPDRACHT?

Nee, GPS-posities worden verzonden op een bron (nummerplaat, bestuurder, apparaat-ID, enz.). De posities worden gebruikt om een nauwkeurige ETA te berekenen.

WELKE INFORMATIE IS NODIG OM EEN GEMIDDELDE ON THE FLY TE CREËREN?

De volgende informatie is vereist:

- label: weergavenaam van het voertuig op Shippeo

- EDI-referentie: identificatie van het voertuig in uw systeem

- Telematische referentie: identificatie van het voertuig in het systeem van de telematicaleverancier. Het wordt gebruikt door Shippeo om posities op te halen.
In het geval dat u de posities direct naar Shippeo stuurt met behulp van onze Positions-in API, kunt u dezelfde waarde gebruiken als de EDI-referentie.

- Telematische configuratie: Shippeo's identificatie van de telematicaleverancier. Deze waarde wordt u door Shippeo verstrekt.